Oma’s oliebollen

Oma’s oliebollen

Heerlijke oliebollen (eigenlijk krentenbollen) van Oma. Tijdens oud en nieuw maken we altijd dit recept om met de hele familie er van te genieten.
Bereidingstijd2 uur
Kooktijd1 uur 30 min
Rijstijd1 uur 30 min
Totale Tijd2 uur 30 min
Gang: Borrelhapje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: nieuw jaar, oliebollen, Oud en Nieuw
Porties: 30 stuks
calorieën: 1000kcal

Benodigdheden

  • Frituurpan
  • Mengkom
  • Garde
  • Theedoek
  • Twee eetlepels

Ingrediënten

  • 1 kg Patentbloem
  • 2 zakjes instantgist
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 Liter Melk
  • 2 zakjes Rozijnen
  • 3 stuks eieren
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Meng de droge ingredienten (bloem, gist, vanille suiker)
  • Voeg de eieren een voor een toe en mix met een garde tot alles opgenomen is
  • Voeg het zout toe
  • Voeg nu al roerend de melk toe
  • Meng de rozijnen door het mengsel
  • Dek het mengsel af met een theedoek en laat deze 1,5 uur op een warme plek rijzen
  • Verwarm de frituurpan tot 180C
  • Maak met de twee eetlepels bollen en laat deze voorzichting in de olie vallen.
  • Bak tot de bollen bruin zijn

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept