Pannenkoeken maken blijft een feest, hoe jong of oud je ook bent. Aan de slag met dit makkelijke basisrecept voor pannenkoeken!
Pannenkoeken
Porties: 16 pannenkoeken
Benodigdheden
- Koekenpan
- mixer of garde
- kom
Ingrediënten
- 500 gr Bloem
- 1000 ml Melk
- 3 Eieren
- 1 zakje Vanillesuiker
- snuf Zout
- Boter om te bakken
Instructies
- Voeg de bloem, zout en vanillesuiker toe aan de kom.
- Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
- Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
- Verhit een koekenpan.
- Laat de boter hier in smelten.
- Schep ongeveer een soeplepel in de pan en draai de pan rond zodat de hele bodem bedenkt is.
- Wanneer de bovenkant "droog" is, draai je de pannenkoek om.
- Bak nog even na en haal de pannenkoek uit de pan.
- Herhaal dit tot al het beslag op is.
- Eetsmakelijk!