Pannenkoeken

Pannenkoeken maken blijft een feest, hoe jong of oud je ook bent. Aan de slag met dit makkelijke basisrecept voor pannenkoeken!

Pannenkoeken

Bereidingstijd10 min
Kooktijd30 min
Totale Tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 16 pannenkoeken

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • mixer of garde
  • kom

Ingrediënten

  • 500 gr Bloem
  • 1000 ml Melk
  • 3 Eieren
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • snuf Zout
  • Boter om te bakken

Instructies

  • Voeg de bloem, zout en vanillesuiker toe aan de kom.
  • Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
  • Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
  • Verhit een koekenpan.
  • Laat de boter hier in smelten.
  • Schep ongeveer een soeplepel in de pan en draai de pan rond zodat de hele bodem bedenkt is.
  • Wanneer de bovenkant "droog" is, draai je de pannenkoek om.
  • Bak nog even na en haal de pannenkoek uit de pan.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is.
  • Eetsmakelijk!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept