Parelcouscoussalade met sperziebonen, paprika en feta
Een snelle lunchsalade vol groente!
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 125 g parelcouscous
- 175 g sperziebonen
- 1/2 el souq dukkah
- 1/2 ui
- 4 g verse dille
- 1/2 gele paprika
- 1/2 citroen
- 1 1/2 el olijfolie
- 75 g feta
- 25 g amandelstiften
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snij de sperziebonen in stukken van ongeveer 1 cm en kook de laatste minuut mee met de couscous.
- Giet af, meng met de dukaat laat met de deksel op de pan staan.
- Snipper de ui en snijd de dille fijn.
- Snij de paprika in kleine blokjes. Boen de citroen schoon, raspt de gele schil en pers de vrucht uit.
- Meng de parelcouscous en de sperziebonen met de ui, dille, paprika, citroensap, -rasp en de olie.
- Verkruimel de feta en meng samen met de amandelstiften door de parelcouscous.
- Breng op smaak met peper en zout.