Parelcouscoussalade met sperziebonen, paprika en feta

Parelcouscoussalade met sperziebonen, paprika en feta

Een snelle lunchsalade vol groente!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 g parelcouscous
  • 175 g sperziebonen
  • 1/2 el souq dukkah
  • 1/2 ui
  • 4 g verse dille
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 citroen
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 75 g feta
  • 25 g amandelstiften

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snij de sperziebonen in stukken van ongeveer 1 cm en kook de laatste minuut mee met de couscous.
  • Giet af, meng met de dukaat laat met de deksel op de pan staan.
  • Snipper de ui en snijd de dille fijn.
  • Snij de paprika in kleine blokjes. Boen de citroen schoon, raspt de gele schil en pers de vrucht uit.
  • Meng de parelcouscous en de sperziebonen met de ui, dille, paprika, citroensap, -rasp en de olie.
  • Verkruimel de feta en meng samen met de amandelstiften door de parelcouscous.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept