Risotto met kastanje champignons & parmezaan

Soms wil ik echt even iets moois op tafel zetten. Dit recept is daar perfect voor! Sloof je even uit in de keuken en genieten maar!

Risotto met kastanje champignons & parmezaan

Kooktijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 280 gram risotto rijst
  • 450 gram kastanje champignons
  • 8 eetlepels boter
  • 2 stuks sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 180 ml (droge) witte wijn
  • 15 ml citroensap 1 eetlepel
  • 1200 ml groentebouillon
  • 240 ml slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas geraspt
  • tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de champignons, knoflook & sjalotten.
  • Smelt de helft van de boter in een pan.
  • Voeg de champignons en sjalotten toe en bak tot deze zacht zijn (ongeveer 8 minuten).
  • Voeg de knoflook, tijm, zout en peper toe en roer nog goed door.
  • Haal het champignonmengsel uit de pan en zet apart.
  • Voeg de andere helft van de boter toe aan de pan en laat smelten.
  • Voeg de risotto rijst toe en roer tot de rijst doorzichtig wordt (ongeveer 3 minuten).
  • Voeg de witte wijn en citroensap toe en breng al roerend aan de kook.
  • Voeg de bouillon beetje bij beetje toe tot alle bouillon is opgenomen (voeg ongeveer 200 ml per keer toe, laat dit volledig opnemen en voeg dan de volgende hoeveelheid toe). Dit duurt ongeveer een half uur.
  • Voeg het champignonmengel bij de rijst en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de slagroom en de parmezaanse kaas toe en laat dit nog ongeveer 5 minuten doorkoken.
  • Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept