Sinterklaas taart

Elk jaar is het weer zover, Sinterklaas is weer in het land. Hoe kan je dat beter vieren dan met een mooie Sinterklaas taart. Deze taart is erg lekker en brengt de herfstsmaken die onlosmakelijk verbonden zijn aan Sinterklaas naar boven. Je kan de taart versieren met pepernoten en chocolade Sinterklaasjes.

Wil je meer weten over de basis recepten die gebruikt worden? Bekijk de basisrecepten onder aan de pagina.

Sinterklaastaart

Kooktijd2 uur
Totale Tijd2 uur
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: Herfst, Sinterklaas
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • hittebestendige kom
  • Mixer
  • pan

Ingrediënten

Bescuitbodem

  • 5 Eieren
  • 150 gram suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 150 gr bloem gezeefd

Botercreme

  • 45 gram bloem gezeefd
  • 240 ml melk
  • 200 gr ongezoute roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden naar smaak

Chocoladeganache

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • klontje boter

Instructies

Bescuitbodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vul de kom met eieren, suiker en zout
    5 Eieren, 1/4 theelepel zout, 150 gram suiker
  • Plaats de kom in een pan met zacht kokend water. Klop het mengsel tot deze 37 graden Celsius is
  • Haal de kom uit de pan en klop verder tot deze afgekoeld is
  • Voeg een gedeelte, ongeveer 1/3, van bloem toe. Spatel dit voorzichtig door het opgeklopte ei mengsel. Herhaal deze stap tot al het meel toegevoegd is.
  • Vul een ingevette bakvorm met het mengsel en bak deze direct af in 25-30 min

Botercreme

  • Voeg de melk en de bloem samen in een steelpan en meng
  • Breng het mengsel al roerend aan de kook
  • Verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Laat het ongeveer 5 min koken tot het dik genoeg is.
  • Haal het mengsel van het vuur, dek af met folie en laat het afkoelen.
  • Klop ondertussen de boter en poedersuiker tot een luchtig geheel
  • Voeg het afgekoelde bloemmengsel to aan het boter mengsel en klop nog 5 min
  • Voeg de speculaarkruiden toe en meng tot het goed verdeeld is
  • Bewaar de botercreme in the koelkast tot je het gebruikt

Opbouwen

  • Snij de gebakken bescuitbodem horizontaal door midden
  • Biscuit, botercreme, paar pepernoten erin stoppensinterklaastaart volgende biscuit erop, botercreme en dan mooi afstrijken.
  • Bewaar de opgebouwde taart in de koelkast terwijl je de drip maakt

Chocolade ganache (drip)

  • Maak de ganache door de slagroom in een pannetje te verhitten
  • Giet dit in een kom over de chocolade, voeg ook het klontje boter toe
  • Roer door tot een egale massa
  • Giet het over de opgebouwde taart
Bescuitbodem
Bekijk dit recept
Speculaas botercreme
Bekijk dit recept
Chocoladeganache
Bekijk dit recept

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept