Ga terug

Sinterklaastaart

Kooktijd2 uur
Totale Tijd2 uur
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: Herfst, Sinterklaas
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • hittebestendige kom
  • Mixer
  • pan

Ingrediƫnten

Bescuitbodem

  • 5 Eieren
  • 150 gram suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 150 gr bloem gezeefd

Botercreme

  • 45 gram bloem gezeefd
  • 240 ml melk
  • 200 gr ongezoute roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden naar smaak

Chocoladeganache

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • klontje boter

Instructies

Bescuitbodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vul de kom met eieren, suiker en zout
    5 Eieren, 1/4 theelepel zout, 150 gram suiker
  • Plaats de kom in een pan met zacht kokend water. Klop het mengsel tot deze 37 graden Celsius is
  • Haal de kom uit de pan en klop verder tot deze afgekoeld is
  • Voeg een gedeelte, ongeveer 1/3, van bloem toe. Spatel dit voorzichtig door het opgeklopte ei mengsel. Herhaal deze stap tot al het meel toegevoegd is.
  • Vul een ingevette bakvorm met het mengsel en bak deze direct af in 25-30 min

Botercreme

  • Voeg de melk en de bloem samen in een steelpan en meng
  • Breng het mengsel al roerend aan de kook
  • Verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Laat het ongeveer 5 min koken tot het dik genoeg is.
  • Haal het mengsel van het vuur, dek af met folie en laat het afkoelen.
  • Klop ondertussen de boter en poedersuiker tot een luchtig geheel
  • Voeg het afgekoelde bloemmengsel to aan het boter mengsel en klop nog 5 min
  • Voeg de speculaarkruiden toe en meng tot het goed verdeeld is
  • Bewaar de botercreme in the koelkast tot je het gebruikt

Opbouwen

  • Snij de gebakken bescuitbodem horizontaal door midden
  • Biscuit, botercreme, paar pepernoten erin stoppensinterklaastaart volgende biscuit erop, botercreme en dan mooi afstrijken.
  • Bewaar de opgebouwde taart in de koelkast terwijl je de drip maakt

Chocolade ganache (drip)

  • Maak de ganache door de slagroom in een pannetje te verhitten
  • Giet dit in een kom over de chocolade, voeg ook het klontje boter toe
  • Roer door tot een egale massa
  • Giet het over de opgebouwde taart