Deze brownie is de perfecte middenweg tussen smeuïg en knapperig. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Als je eenmaal dit recept gemaakt hebt, wil je nooit meer anders. Met dit recept kan je ook variëren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van hazelnoten of frambozen.
Ook geen zin om het te bakken? In de webshop kan je ook een Browniebox bestellen. Dan bak ik ze voor je en krijg je ze thuis bezorgd. Wat wil je nog meer!? Bestel deze hier!
Brownies
Porties: 12 Stuks
Ingrediënten
- 225 gram Boter
- 115 gram Pure chocolade Ik gebruik zelf 55% cacaogehalte. Meer kan zeker.
- 2 Eieren
- 330 gram Suiker
- 1/4 theelepel Zout
- 1 theelepel Vanille-extract
- 125 gram Bloem
- 25 gram Cacaopoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakvorm in (liefst een bakvorm van 20×20 cm) en bekleed met bakpapier.
- Doe de boter met de chocolade in een kom en smelt. (Dit kan au bain-marie of in de magnetron)
- Laat het mengsel iets afkoelen.
- Klop de twee eieren met de suiker, het zout en de vanille-extract. Het mengsel moet licht van kleur worden en als een lint van de garde af lopen (dit duurt ongeveer 5 minuten met een mixer).
- Meng voorzichtig het chocolademengsel door het eiermengsel tot het een egaal geheel is.
- Meng vervolgens (voorzichtig) de bloem en het cacaopoeder erdoor.
- (Meng eventueel andere ingrediënten (zoals hazelnoten) erdoor)
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten op 180 °C.
- Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt.
Tip!
Je kan de brownies prima een dag (of een paar dagen) van tevoren maken, daar worden ze eigenlijk alleen maar lekkerder van. De brownies zijn ook heel goed in te vriezen!
Lekkere combinaties:
- Hazelnoten
- Framboos/Cheesecake
- Candybars
- Karamel Zeezout
- Oreo
- M&M
- Stroopwafel