Ga terug

Brownies

Bereidingstijd20 min
Kooktijd40 min
Totale Tijd1 uur
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Brownies, chocolade, snack
Porties: 12 Stuks

Ingrediënten

  • 225 gram Boter
  • 115 gram Pure chocolade Ik gebruik zelf 55% cacaogehalte. Meer kan zeker.
  • 2 Eieren
  • 330 gram Suiker
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 125 gram Bloem
  • 25 gram Cacaopoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een bakvorm in (liefst een bakvorm van 20x20 cm) en bekleed met bakpapier.
  • Doe de boter met de chocolade in een kom en smelt. (Dit kan au bain-marie of in de magnetron)
  • Laat het mengsel iets afkoelen.
  • Klop de twee eieren met de suiker, het zout en de vanille-extract. Het mengsel moet licht van kleur worden en als een lint van de garde af lopen (dit duurt ongeveer 5 minuten met een mixer).
  • Meng voorzichtig het chocolademengsel door het eiermengsel tot het een egaal geheel is.
  • Meng vervolgens (voorzichtig) de bloem en het cacaopoeder erdoor.
  • (Meng eventueel andere ingrediënten (zoals hazelnoten) erdoor)
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten op 180 °C.
  • Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt.