Cheesecake (basisrecept)

Met of zonder oven, cheesecake variaties zijn er in overvloed! Maar het is wel even handig om een basisrecept te hebben.

Goed om te weten:

Vaak begin je je bodem met koekjes en boter. De koekjes die gebruikt hebben effect op de hoeveelheid boter die je toe moet voegen.

Ik heb een aantal combinaties op een rij gezet

240 gram theebiscuitjes + 100 gram boter

340 gram oreo’s + 30 gram boter

260 gram Bastogne koeken + 100 gram boter

240 gram kruidnoten + 100 gram boter

Cheesecake (basisrecept)

Voor een springvorm van 24 cm
Gang: Basis
Porties: 12

Ingrediënten

Bodem

  • Koekjes zie hierboven
  • ongezouten roomboter zie hierbonven

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zure room
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 gram bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in.
  • Maal de koekjes fijn, smelt de boter en meng deze met de koekjes. Verdeel dit mengsel in de springvorm en druk stevig aan.
  • Klop de roomkaas en de suiker romig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix deze kort.
  • Voeg het vanille-extract en de zure room al mixend toe.
  • Voeg tot slot de bloem toe en klop tot een glad geheel (niet te lang).
  • Giet het beslag op de koekjesbodem.
  • Bak de cheesecake gaar in 60 minuten op 150 graden.
  • Zet de oven uit, doe de ovendeur open en laat daar de cheesecake afkoelen.
  • Zodra de cheesecake op kamertempratuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze 4 uur opstijven.
  • Enjoy!

Notities

Serveer de cheesecake bijvoorbeeld met toeven slagroom of v met vers fruit.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept