Ga terug
Afdrukken
Notities
Print Recept
Cheesecake (basisrecept)
Voor een springvorm van 24 cm
Gang:
Basis
Porties:
12
Ingrediënten
Bodem
Koekjes
zie hierboven
ongezouten roomboter
zie hierbonven
Cheesecake
600
gram
roomkaas
180
gram
kristalsuiker
4
eieren
125
gram
zure room
2
tl
vanille-extract
15
gram
bloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in.
Maal de koekjes fijn, smelt de boter en meng deze met de koekjes. Verdeel dit mengsel in de springvorm en druk stevig aan.
Klop de roomkaas en de suiker romig.
Voeg de eieren één voor één toe en mix deze kort.
Voeg het vanille-extract en de zure room al mixend toe.
Voeg tot slot de bloem toe en klop tot een glad geheel (niet te lang).
Giet het beslag op de koekjesbodem.
Bak de cheesecake gaar in 60 minuten op 150 graden.
Zet de oven uit, doe de ovendeur open en laat daar de cheesecake afkoelen.
Zodra de cheesecake op kamertempratuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze 4 uur opstijven.
Enjoy!
Notities
Serveer de cheesecake bijvoorbeeld met toeven slagroom of v met vers fruit.