Ga terug

Cheesecake (basisrecept)

Voor een springvorm van 24 cm
Gang: Basis
Porties: 12

Ingrediënten

Bodem

  • Koekjes zie hierboven
  • ongezouten roomboter zie hierbonven

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zure room
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 gram bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in.
  • Maal de koekjes fijn, smelt de boter en meng deze met de koekjes. Verdeel dit mengsel in de springvorm en druk stevig aan.
  • Klop de roomkaas en de suiker romig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix deze kort.
  • Voeg het vanille-extract en de zure room al mixend toe.
  • Voeg tot slot de bloem toe en klop tot een glad geheel (niet te lang).
  • Giet het beslag op de koekjesbodem.
  • Bak de cheesecake gaar in 60 minuten op 150 graden.
  • Zet de oven uit, doe de ovendeur open en laat daar de cheesecake afkoelen.
  • Zodra de cheesecake op kamertempratuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze 4 uur opstijven.
  • Enjoy!

Notities

Serveer de cheesecake bijvoorbeeld met toeven slagroom of v met vers fruit.