Het is vrijdag! Dat betekend dat het weer tijd is om te borrelen. Mijn favoriet is toch wel de kaassoufflé (ookal verbrand ik iets te vaak mijn mond).
Wist je dat ze ontzettend makkelijk zelf te maken zijn? Ik laat je snel zien hoe!
Kaassoufflés
Porties: 10 kleine stuks
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 125 gram kaas jong belegen
- 25 gram paneermeel ongeveer
- 1/2 ei
- peper
- zout
Instructies
- Laat de bladerdeeg (bijna helemaal) ontdooien. Als ze niet helemaal ontdooid zijn werkt dat het makkelijkst.
- Halveer de plakjes.
- Verdeel de kaas in het midden van de bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes goed dicht met een vork.
- Pak twee kommen of diepe borden.
- Klop het ei los en doe in het andere bord de paneermeel.
- Voeg peper en zout toe aan het paneermeel.
- Haal de kaassoufflés door het eitje.
- Vervolgens door de paneermeel.
- Bak de kaassoufflés in een frituurpan (180 graden) 3 minuten.
- Serveer en Enjoy!