Een hasselback potato is een veel gebruike “side dish” bij een heerlijk gerecht. Maar hoe maak je die nou eigenlijk?
Hasselback potatoes
Porties: 8 stuks
Ingrediënten
- 8 middelgrote aardappelen
- 30 gram roomboter
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 2 stokjes
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
- Smelt de boter in een pan of in de magnetron.
- Voeg bij de gesmolten boter de kruiden (tijm, rozemarijn, peper en zout) toe.
- Pak twee houten stokjes en leg daar een aardappel tussen.
- Snij de aardappel in dunne plakes. De houten stokjes zorgen ervoor dat de aardappel niet helemaal doorgesneden wordt.
- Smeer de aardappel in met het boter mengsel en leg op de bakplaat.
- Herhaal dit tot alle aardappels klaar zijn.
- Bak de aardappels 40 minuten in de oven.
- Smeer de aardappelen opnieuw in met het botermengsel.
- Bak nog 10 minuten in de oven.
- Enjoy!