Ga terug

Hasselback potatoes

Bereidingstijd20 min
Kooktijd50 min
Totale Tijd1 uur 6 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 8 stuks

Ingrediƫnten

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 30 gram roomboter
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 2 stokjes

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
  • Smelt de boter in een pan of in de magnetron.
  • Voeg bij de gesmolten boter de kruiden (tijm, rozemarijn, peper en zout) toe.
  • Pak twee houten stokjes en leg daar een aardappel tussen.
  • Snij de aardappel in dunne plakes. De houten stokjes zorgen ervoor dat de aardappel niet helemaal doorgesneden wordt.
  • Smeer de aardappel in met het boter mengsel en leg op de bakplaat.
  • Herhaal dit tot alle aardappels klaar zijn.
  • Bak de aardappels 40 minuten in de oven.
  • Smeer de aardappelen opnieuw in met het botermengsel.
  • Bak nog 10 minuten in de oven.
  • Enjoy!