Ik had een aantal appels over dus dan zit er helaas niks anders op dan een appel cake te maken. Misschien niet de gezondste optie maar wel een lekkere optie. En weggooien is natuurlijk altijd slechter.

Kortom, tijd om een appel cake te maken. En daar zijn heel veel recepten voor. Ik deel graag mijn recept ook met jullie. Misschien een goede om een keertje te proberen?

Appel cake

Bereidingstijd20 min
Kooktijd50 min
Totale Tijd10 min
Gang: Tussendoortje

Benodigdheden

  • 1 Bakvorm
  • 1 Oven

Ingrediënten

  • 300 gram Appel in stukjes
  • 1 eetlepel Poedersuiker
  • 225 gram Boter op kamertemperatuur
  • 125 gram Lichte basterdsuiker
  • 3 Eieren
  • 2 theelepel Vanille Extract
  • 250 gram Bloem
  • 7 gram Bakpoeder
  • 100 gram Yoghurt
  • 1 theelepel Kaneel
  • Zeezout
  • 2 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
  • Klop de boter luchtig met de suiker.
  • Klop de eieren en het vanille extract erdoor.
  • Meng de appelblokjes met 1 el poedersuiker.
  • Meng de bloem, bakpoeder, kaneel & Yoghurt door het ei boter mengsel.
  • Voeg een beetje zout toe.
  • Meng tot slot de appelstukjes door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept