Ga terug

Appel cake

Bereidingstijd20 min
Kooktijd50 min
Totale Tijd10 min
Gang: Tussendoortje

Benodigdheden

  • 1 Bakvorm
  • 1 Oven

Ingrediƫnten

  • 300 gram Appel in stukjes
  • 1 eetlepel Poedersuiker
  • 225 gram Boter op kamertemperatuur
  • 125 gram Lichte basterdsuiker
  • 3 Eieren
  • 2 theelepel Vanille Extract
  • 250 gram Bloem
  • 7 gram Bakpoeder
  • 100 gram Yoghurt
  • 1 theelepel Kaneel
  • Zeezout
  • 2 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
  • Klop de boter luchtig met de suiker.
  • Klop de eieren en het vanille extract erdoor.
  • Meng de appelblokjes met 1 el poedersuiker.
  • Meng de bloem, bakpoeder, kaneel & Yoghurt door het ei boter mengsel.
  • Voeg een beetje zout toe.
  • Meng tot slot de appelstukjes door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.