Chocolate chip cookies

Dit recept is voor mij het ideale recept voor chocolate chip cookies. Het zorgt voor de ideale balans tussen knapperig en zacht. Met chocolate chip cookies kan je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens witte chocolade toe in plaats van pure chocolade, of gebruik noten.

Chocolate chip cookies

Bereidingstijd1 uur 30 min
Kooktijd15 min
Totale Tijd1 uur 45 min
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 140 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 110 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 210 gram bloem
  • 3/4 tl baking soda
  • 200 gram pure chocolade callets of grof gehakt

Instructies

  • Meng de boter, suiker, basterdsuiker, vanille-extract en zout in een kom tot een romig en luchtig geheel
  • Mix het ei er kort door
  • Voeg de bloem en baking soda toe en kneed door elkaar.
  • Voeg de chocolade toe en meng goed door.
  • Maak van het deeg een rol van ongeveer 4 cemtimeter doorsnede en verpak deze in vershoudfolie.
  • Leg het deeg voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 175 graden Celcius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg in plakjes van 1-2 centimeter en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 12-17 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept