Ga terug

Chocolate chip cookies

Bereidingstijd1 uur 30 min
Kooktijd15 min
Totale Tijd1 uur 45 min
Porties: 15 stuks

Ingrediƫnten

  • 140 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 110 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 210 gram bloem
  • 3/4 tl baking soda
  • 200 gram pure chocolade callets of grof gehakt

Instructies

  • Meng de boter, suiker, basterdsuiker, vanille-extract en zout in een kom tot een romig en luchtig geheel
  • Mix het ei er kort door
  • Voeg de bloem en baking soda toe en kneed door elkaar.
  • Voeg de chocolade toe en meng goed door.
  • Maak van het deeg een rol van ongeveer 4 cemtimeter doorsnede en verpak deze in vershoudfolie.
  • Leg het deeg voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 175 graden Celcius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg in plakjes van 1-2 centimeter en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 12-17 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Enjoy!