Groentechips

Een lekkere (en semi gezonde) snack voor het weekend. Top toch? Groentechips zie je steeds meer dus het leek mij een goed idee om ze een keertje zelf te maken. En zo moeilijk is het helemaal niet.

Je kan de groentechips frituren in een beetje zonnebloem olie. Verwarm dan de olie tot 180 graden en bak de chipjes ongeveer 3 minuten. Daar worden ze super knapperig van.

Omdat ik een gezonde variant wou maken is dit recept voor de oven.

Groentechips

Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale Tijd30 min

Ingrediënten

  • 1/2 wortel winterwortel
  • 1/2 pastinaak
  • 1 rode biet
  • olijfolie
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Schil de rode biet en schaaf er hele dunne plakjes van (bijvoorbeeld met een kaasschaaf).
  • Schaaf de wortel en de pastinaak in dunne plakjes.
  • Leg de groente schijfjes op een vel bakpapier en besprenkel met olijfolie.
  • Bestrooi de chips met zeezout.
  • Bak de groentechips ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  • Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept