Hasselback potatoes

Een hasselback potato is een veel gebruike “side dish” bij een heerlijk gerecht. Maar hoe maak je die nou eigenlijk?

Hasselback potatoes

Bereidingstijd20 min
Kooktijd50 min
Totale Tijd1 uur 6 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 30 gram roomboter
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 2 stokjes

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
  • Smelt de boter in een pan of in de magnetron.
  • Voeg bij de gesmolten boter de kruiden (tijm, rozemarijn, peper en zout) toe.
  • Pak twee houten stokjes en leg daar een aardappel tussen.
  • Snij de aardappel in dunne plakes. De houten stokjes zorgen ervoor dat de aardappel niet helemaal doorgesneden wordt.
  • Smeer de aardappel in met het boter mengsel en leg op de bakplaat.
  • Herhaal dit tot alle aardappels klaar zijn.
  • Bak de aardappels 40 minuten in de oven.
  • Smeer de aardappelen opnieuw in met het botermengsel.
  • Bak nog 10 minuten in de oven.
  • Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept