Het weekend staat weer voor de deur dus de borrel mag weer op tafel! Om alle stress van de week los te laten vind ik het vaak fijn om even in de keuken te staan. Maar na z’n drukke werkweek, heb ik ook niet echt zin om heel veel moeite te doen. Dit recept voor kaasstengels is daar ideaal voor. Je hebt het binnen no-time op tafel en je kan niet stoppen met eten!

Kaasstengels

Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale Tijd30 min
Gang: Borrelhapje
Porties: 10 stengels

Ingrediënten

  • 4 stuks bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram parmazaanse kaas
  • 100 gram jong belegen kaas

Instructies

  • Pak één plakje bladerdeeg en bestrijk deze met het losgeklopte ei.
  • Strooi de geraspte kaas erop.
  • Leg een ander plakje bladerdeeg (ook bestreken met ei) erboven op.
  • Rol de bladerdeeg uit met een deegroller tot hij ongeveer 1 1/2 keer zo lang is.
  • Snij vervolgens in 5 lange stroken.
  • Draai de stroken zodat je een spiraal krijgt.
  • Herhaal dit tot je alle alle kaasstengels hebt gemaakt.
  • (Je kan de bakplaat even een kwartiertje in de koelkast zetten zodat de stengels tot rust kunnen komen)
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Bestrijk de stengels met ei en strooi er nog nog wat kaas over heen.
  • Bak de stengels 15-20 minuten.
  • Enjoy!

Wil je variëren? Je kan gebruik maken van verschillende soorten kaas. Je kan de stengels ook maken zonder kaas. Gebruik dan bijvoorbeeld kruiden of zeezout.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept