Ga terug

Kaasstengels

Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale Tijd30 min
Gang: Borrelhapje
Porties: 10 stengels

Ingrediënten

  • 4 stuks bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram parmazaanse kaas
  • 100 gram jong belegen kaas

Instructies

  • Pak één plakje bladerdeeg en bestrijk deze met het losgeklopte ei.
  • Strooi de geraspte kaas erop.
  • Leg een ander plakje bladerdeeg (ook bestreken met ei) erboven op.
  • Rol de bladerdeeg uit met een deegroller tot hij ongeveer 1 1/2 keer zo lang is.
  • Snij vervolgens in 5 lange stroken.
  • Draai de stroken zodat je een spiraal krijgt.
  • Herhaal dit tot je alle alle kaasstengels hebt gemaakt.
  • (Je kan de bakplaat even een kwartiertje in de koelkast zetten zodat de stengels tot rust kunnen komen)
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Bestrijk de stengels met ei en strooi er nog nog wat kaas over heen.
  • Bak de stengels 15-20 minuten.
  • Enjoy!